Print this page
ponedeljek, 15 maj 2017 09:33

Letos bila najhitrejša Vipavec in Idrijčanka

Sobotno lepo vreme je v Idrijo za Modro dvorno privabilo kar lepo število tekačev in tekačic. Tek v Belo, ki šteje za primorski pokalni tek, je bil letošnje leto v Idriji izveden že 4. leto in ponovno je v Idriji zavladalo prijetno ter športno vzdušje.

Letošnje leto je bilo na 10-kilometrski preizkušnji sicer prijavljenih nekaj manj tekmovalcev kot prejšnja leta, le 102 tekmovalca, vendar pa smo lahko zato toliko bolj zadovoljni z udeležbo otroškega teka, ki ga Mladinski venter Idrija pripravlja skupaj s ŠD Biba, saj je v soboto tekmovalo točno 90 otrok v večih različnih kategorijah, najmlajši tekmovalci pa so bili stari komaj 3 leta.

Tudi letošnje leto je trasa teka potekala skozi mestno jedro, start teka je bil za Modro dvorano, pot je vodila po glavni cesti mimo avtobusne postaje do Mestnega trga, mimo Nebes, Antonijevega rova, nato pa pred avtobusno postajo Idrija zavila v krajši klanec. Tekači so pot nadaljevali po Rakah, Idrijco prečkali pri stanovcu in se po približno 1,5 kilometra obrnili ter ponovno pri Stanovcu prečkali reko in se po Rakah vrnili nazaj do vagončkov in se pri grabljah spustili po klancu do ciljne ravnine, mimo igrišča do cilja za Modro dvorano.

Najhitrejši tekmovalci v posameznih kategorijah so bili:

Kategorija absolutno moški:

Aleš Žontar

34:38.10

ŠD Nanos Podnanos

Jernej Šemrov

34:49.0

ŠD Hotedršica

Kristjan Ipavec

36:06.7

ŠD Nanos Podnanos

Kategorija absolutno ženske:

Saša Pisk

41:30.7

(Idrija)

Jerica Kravos

44:20.4

ŠD Nanos Podnanos, Asics, Frontrunner Slovenia

Kristina Bele

44:53.3

AK Pivka

Dečki (1. – 3. razred):

1. mesto

Luka mlakar

2. mesto

Tine gnezda

3. mesto

Žan luka tušar

Deklice (1. – 3. razred):

1. mesto

Sara Poljanšek

2. mesto

Ana Klemenčič

3. mesto

Gaja Košir

Poleg zmagovalcev pa lahko omenimo tudi nekaj drugih Idrijčanov, ki so 10-kilometrsko preizkušnjo oprvavili z zavidljivim rezultatom: Martina Pišlar (47:18.7), Kristina Kržišnik (48:02.3), Urša Beguš (49:19.3), Taja Šuligoj (51:06.9), med moškimi pa Darjan Vidmar (39:03.10), Jure Benčina (39:16.4) in Boštjan Frelih (39:45.7) ter seveda vsi ostali udeleženci z odličnimi rezultati.

Za pomoč pri organizaciji in izpeljavi dogodka se zahvaljujemo vsem mladim, ki so nam pomagali, da je tek uspel, Zvezi šoferjev in avtomehanikov Idrija, ki so nam pomagali pri varovanju med samim  tekom, ŠD Biba, ki je opravila večji delež pri izpeljavi otroškega teka, Osnovni šoli Idrija, da smo lahko ponovno uporabili njene prostore, Komunali Idrija in Jožetu Ježu za pomoč pri prevozih, ter seveda vsem sponzorjem, ki so poskrbeli za nagrade: glavnemu sponzorju Kolektor Group d.o.o, Gori Rocka, BIRO PI Marijan Mržek s.p. Idrija in Lepotni salom Mistika, ki so poskrbeli za glavne nagrade ter seveda vsem ostalim sponzorjem, ki so prispevali nagrade za vse nagrajence.

 

Prijetne športne užitke in se vidimo ponovno drugo leto na 5. teku v Belo.