četrtek, 28 april 2016 10:51

Primorci so v Idriji tekli že tretjič

V soboto 23. 4. 2016 je bil v popoldanskem času v Idriji že 3. štart Teka v Belo, teka, ki šteje ta točke Pokala primorskih tekov.

Že tretje leto zapored so mladi v Idriji pripravili Tek v Belo, ki v mesto vsako leto privabi veliko število športnih oz. tekaških navdušencev. Proga je dolga 10 km, vsako leto pa jo organizatorji vsaj malo spremenijo in tako so tekači letos prvič prve kilometre tekli po samem mestu. Začeli so za modro dvorano, mimo avtobusne postaje zavili proti centru mesta, šli čez mestni trg, pri Nebesih zavili in mimo rudnika stekli nazaj do avtobusne postaje, kjer so se vzpeli in mimo podjetja Geologija Idrija stekli na Rake, obrnili pa so se na 5 kilometrih, pri drugem visečem mostu. Na cilj za modro dvorano so prvi tekmovalci pritekli že po nekaj več kot 33 minutah, kjer so se okrepčali z energijskimi pijačami, sadjem, vodo in piškoti, v jedilnici osnovne šole pa jih je čakal topek obrok. Na poti in v cilju pa je tekače presenetila tudi domača glasbena skupina Cut the Bee.

Letošnje leto so organizatorji želeli narediti še stopničko višje in so tako v sodelovanju s ŠD Biba organizirali tudi otroški tek, a so štart zaradi slabega vremena nazadje morali na žalost odpovedati.

Na koncu samega teka je pred Osnovno šolo Idrija potekal še zabani program z živo glasbo in podelitev nagrad, ki se jih je delilo v različnih kategorijah. Vse razultate lahko vidite v zavihku "rezultati", v ženski in moški kategoriji skupno pa so bili rezultati sledeči:

Absolutno moški:

  1. Tratnik Marko (00:33:50.7)
  2. Krašovec Davor (00:36:23.2)
  3. Grobelšek Marko (00:36:33.2)

Absolutno ženske:

  1. Tratnik Petra (00:38:59.6)
  2. Pisk Saša (00:40:54.9)
  3. Lipušček Sergeja (00:41:28.1)

Za dogodek gredo zahvale Mladinskemu centru Idrija, ki je prevzel organizacijo, vsem, ki so na samem dogodku pomagali, vsem udeležencem, ki se niso ustrašili slabega vremena in seveda vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi teka, to so glavni pokrovitelj Kolektor Group, posameznikom, ki so prispevali nagrade, to so Lepotni salon, Očesna optika Vogrič, Društvo tabornikov RSK Idrija, Klub Idrijskih študentov in Festival Gora Rocka, ter Osnovni šoli Idrija, ki nam je omogočila uporabo jedilnice, stranišč in šolskega igrišča.

Organizatorji so bili z dogodkom zadovoljni, upamo, da ste bili tudi vsi udeleženci in spremljevalci.

Se vidimo naslednje leto na Teku v Belo!

Maja Vogrič